Jag, Annelie Birgitta Sjölin, född Westling, bodde mina första sju år i Sköns kommun, strax utanför Sundsvall. Pappa Sven, en man i karriären, fick sin första rektorstjänst 1955 i Vittinge kommun, 4 mil utanför Uppsala. Ett trappsteg högre upp på pappas karriärstege föranledde flytt till Gustavsberg 1962. Efter studentexamen, 1967, vikarierade jag under drygt tre år som lärare; stormtrivdes och var fast besluten att söka till Lärarhögskolan men....

Under sommarlovet 1971 arbetade jag extra på Boo sjukhus och där och då förändrades mina framtidsplaner totalt. Jag beslöt mig för att söka till sjuksköterskeutbildningen och nu var det till Röda Korsets Sjuksköterskeskola jag ville. Under en praktiktjänstgöring på förlossningen på Sabbatsbergs sjukhus stod det klart för mig, det var som barnmorska på förlossningen jag hörde hemma.- och så blev det; först på Nacka sjukhus och sedan på Södersjukhuset.

Efter arbetslivets slut har jag äntligen kunnat uppfylla min önskan om att bli kattuppfödare. Fram till midsommar 2019 har jag fått njuta av underbara ragdollkattungar, totalt 39 stycken i min registrerade uppfödning, SE*Spinetts. 

Runt milleniumskiftet insåg jag att jag, om jag ville vara med i det samhälle som efter datorns inträde utvecklades i rekordfart, måste ta mig in i datavärlden. Datakörkortet var lösningen på detta. Genom att förstå och kunna använda datorn har mitt liv både berikats och underlättats.
Jag är redaktör för tidningen Trasdockan, Ragdollklubbens medlemstidning, och leder sedan snart två år tillbaka datakurser för seniorer, jättekul! Utan datakunskaper hade det varit omöjligt.

Jag bor i en bostadsrätt i Sundbyberg tillsammans med en jämnårig man och två katter; en ragdoll och en helig birma (kattraser skrivs konstigt nog med gemener). Mina barn är sedan länge utflugna och jag har två fina barnbarn, Leo 12 år och Tor 5 år.